ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 φλυτζάνι νερό
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι κακάο
- 1 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
- 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκάλι (μπορείτε να βάλετε και λίγο κονιάκ )
- 1 1/2 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- τρούφα για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Όταν πάρει βράση , αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
- Κοσκινίζουμε μέσα στο σιρόπι το κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
- Κατόπιν προσθέτουμε τη φρυγανιά και τον χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Βάζουμε στο ψυγείο το μείγμα να σφίξει λίγο για να μπορέσουμε να το πλάσουμε.
- Αφού σφίξει πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα.
- Βάζουμε σε καραμελόχαρτα και διατηρούμε στο ψυγείο.
Επειδή με τη φρυγανιά γίνεται πιο μαλακό το μείγμα, εγώ προσθέτω και μερικά πτι μπερ θρυματισμένα (την ώρα που ρίχνω τη γαλέτα και τον χυμό).
Είναι πεντανόστιμα και κανείς δεν μπορεί να αρκεστεί μόνο σε ένα!!!
Καλησπέρα!!!! Το ποτήρι του κρασιού που λέτε ποιο μέγεθος είναι??? Ευχαριστώ!!!
Καλησπέρα!Εννοώ αυτό που φέρνουν στα καφενεία για κρασάκι, ενα μικρό ποτηράκι.Αν δεν υπάρχει μπορείτε να βάλετε μισό φλυτζάνι από αυτό με το οποίο μετρήσατε τα υπόλοιπα υλικά!
Ελπίζω να βοήθησα!Για οποιεσδήποτε άλλες απορίες θα χαρώ να βοηθήσω!
Καλό μεσημέρι!!!
Ευχαριστώ πολύ πολύ να είστε καλά!!!!
Έβαλα το μείγμα στο ψυγείο είναι σαν σφιχτή μπεσαμελ θα σφίξει;
Στέλλα μου καλησπέρα. Επειδή έχει μεσα τη φρυγανιά θα είναι αρκετά μαλακό αρχικά το μείγμα. Τώρα δεν έχω εικόνα του πως είναι το δικό σου. Άφησέ το στο ψυγείο αρκετή ωρίτσα για να σφίξει. Αν δεις ότι δε σφίγγει μπορείς να βάλεις λίγη ακόμη φρυγανιά ή μπισκότα σε κομματακια όπως κάνω εγώ. Ελπίζω να σε βοήθησα.