ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
- 4 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
- 2 βανίλιες
- 1 πακέτο φύλλο Βυρηττού
- 1 πλάκα βούτυρο ,που το λιώνουμε.
Για το σιρόπι
- 2 1/2 φλυτζάνες ζάχαρη
- 2 φλυτζάνες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά περιμένουμε να πάρουν βράση ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Μόλις αρχίζει να φουσκώνει το μείγμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τις βανίλιες.
- Με αυγοδάρτη ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά στο μείγμα.
- Βάζουμε για άλλα 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς.
- Αποσύρουμε και καθώς περιμένουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά περιμένουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να λιώσει η ζάχαρη.
- Όταν αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα μας μετράμε 3 λεπτά και μετά αποσύρουμε από το μάτι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 -170 Βαθμούς.
- Κόβουμε τα φύλλα μας στη μέση ώστε να δημιουργηθούν 2 ορθογώνια.
- Παίρνουμε το ένα φύλλο , αλείφουμε την επιφάνειά του με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε 2 κουταλιές από την κρέμα μας στην πάνω πλευρά του φύλλου ,στο κέντρο του.
- Διπλώνουμε το φύλλο από δεξιά και αριστερά και προσεκτικά από πάνω προς τα κάτω ,κάνοντάς το σαν ρολό.
- Βάζουμε σε μεγάλο και βαθύ ταψί τα ατομικά μας γαλακτομπούρεκα και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Με το που βγει καυτό από τον φούρνο ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε να ρουφήξει όσο σιρόπι μπορεί και σερβίρουμε μετά από μια ώρα.
Είναι η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου, που την κληρονόμησα από τη μαμά μου!
Ίσως το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο που έχω φάει(και το πιο εύκολο!!!)
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!