ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

Ριζότο με πουρέ παντζαριού

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 κούπα ρύζι αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 ποτήρι μικρό κρασί λευκό
  • ζωμό κότας διαλυμένο σε 1,5 λίτρο βραστό νερό
  • 4 παντζάρια βρασμένα και πολτοποιημένα (να γίνουν σαν πουρές)
  • γραβιέρα ωρίμανσης ή παρμεζάνα
  • προσούτο ελαφρώς περασμένο σε σχαροτήγανο (και αντικολλητικό την ίδια δουλειά κάνει)
  • λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (μπορείτε να βάλετε και το πράσινο μέρος από φρέσκο κρεμμυδάκι ,αλλά η γεύση θα είναι πιο έντονη)
  • αλάτι ,πιπέρι
  • βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε μια κουταλιά βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  2. Με το που πάρει χρυσαφί χρώμα ρίχνουμε το ρύζι και και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει.
  3. Προς το τέλος ρίχνουμε το πολτοποιημένο σκόρδο.
  4. Ανακατεύουμε 1-2 φορές και  σβήνουμε με κρασί.
  5. Ρίχνουμε λίγο από το  ζωμό, που έχουμε διαλύσει σε βραστό νερό, ανακατεύουμε διαρκώς και ξαναρίχνουμε όταν δούμε ότι το ρύζι τον έχει πιει.
  6. Ένα πεντάλεπτο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία προσθέτουμε τμηματικά τον πουρέ του παντζαριού (προσεκτικά γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να σας κάψει).
  7. Αλατίζουμε και ολοκληρώνουμε με την τριμμένη γραβιέρα και μια κουταλιά βούτυρο.
  8. Σερβίρουμε ζεστό με το προσούτο από επάνω και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Επειδή το παντζάρι έχει αρκετή γλύκα ,γι αυτό προτείνω ένα πικάντικο τυρί αλλά και αλατάκι.

Μπορείτε επίσης να το πασπαλίσετε και με χοντροκομμένα καρύδια.

Ένα ριζότο που κερδίζει τόσο με το χρώμα του, όσο και με την ιδιαίτερη γεύση του!

Καλή σας απόλαυση!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.