MAC N CHEESE

Mac n cheese

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 πακέτο ζυμαρικά κοράλλι
  • τριμμένο γκούντα, τσένταρ και γραβιέρα (κοντά στα 500- 600 γρ.
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα κοραλλάκια μας.
  2. Σε τηγάνι μεγάλο και βαθύ λιώνουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο και πριν κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και με αυγοδάρτη ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα μας μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και να γίνει μια ρευστή μπεσαμέλ.
  4. Αν δείτε ότι υπάρχουν σβώλοι από αλεύρι μπορείτε να χτυπήσετε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε.
  5. Ρίχνουμε μέσα τα το μοσχοκάρυδο,το πιπεράκι και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  6. Δοκιμάζουμε να δούμε πόσο αλμυρό είναι το μείγμα και προσθέτουμε αλάτι.
  7. Ενσωματώνουμε στο μείγμα μας το κοραλλάκι μας και ανακατεύουμε καλά να πάει η μπεσαμέλ παντού.
  8. Το βάζουμε σε μεγάλο πυρέξ και το πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα ή παρμεζάνα αν προτιμάτε.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Η κλασική συνταγή έχει και μουστάρδα μέσα στην μπεσαμέλ αλλά θεωρώ ότι είναι πιο εύγευστο χωρίς.
Μπορείτε να ρίξετε μέσα στο μείγμα και κομματάκια από το αγαπημένο σας αλλαντικό για μια τσαχπινιά στη γεύση!
Καλή σας όρεξη!!!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.