Χοιρινό με μηλίτη στη γάστρα και πουρέ γλυκοπατάτας

ΣΥΝΤΑΓΗ

  • 1,5 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κουτάκι μηλίτη
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 κολοκυθάκι σε κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 μικρή συσκευασία μανιτάρια ,χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • μουστάρδα με μέλι
  • σόγια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι

Υλικά (για τον πουρέ γλυκοπατάτας)

  • 3 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 πατάτες χοντροκομμένες
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • λίγο γάλα
  • αλάτι, μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας ,εκτός από τα μανιτάρια που τα σκουπίζουμε με ένα βρεγμένο πανάκι και τα κόβουμε κομματάκια.
  2. Τα ρίχνουμε στη γάστρα και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρέας μας.
  4. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα με το μέλι, τη σόγια, το αλάτι ,το πιπέρι και το σκόρδο και το αναμειγνύουμε με το κρέας ,κάνοντάς του ελαφρύ μασάζ.
  5. Τοποθετούμε το κρέας με τη μαρινάδα στη γάστρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε από πάνω τον μηλίτη.
  6. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
  7. Κατά διαστήματα γυρίζουμε τα κομμάτια κρέατος.
  8. Λίγο πριν το τέλος ανοίγουμε τη γάστρα για να ροδίσει το κρέας.

ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

  1. Βάζουμε τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στραγγίζουμε ,βάζουμε την κατσαρόλα με τις πατάτες πάνω στο ζεστό μάτι(που έχουμε κλείσει) και με το ειδικό εργαλείο τις λιώνουμε.
  3. Ρίχνουμε λίγο γάλα για να μην είναι τόσο πηχτό το αποτέλεσμα, 1-2 κουταλιές βούτυρο , αλάτι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Αν θέλετε μπορείτε τα υγρά του κρέατος μαζί με τα λαχανικά να τα πολτοποιήσετε και να τα κάνετε σάλτσα, δένοντάς τα με λίγο corn flour.
Είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που μπορεί να σταθεί και στο γιορτινό τραπέζι!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.