BANOFEE

Banoffee

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive (μπορείτε να βάλετε και Πτι-μπερ ή βουτύρου)
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
  • 3-4 μπανάνες
  • τριμμένη σοκολάτα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα μπισκότα μας στο multi και τα θρυμματίζουμε.
  2. Τα ρίχνουμε σε μια γαβάθα ,τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορροφήσουν όλο το βούτυρο.
  3. Βουτυρώνουμε το πάτο από ένα μεσαίου μεγέθους τσέρκι και ρίχνουμε το μείγμα των μπισκότων μέσα.
  4. Το στρώνουμε όσο πιο καλά γίνεται φροντίζοντας να καλύψουμε και λίγο τα πλάγια του τσέρκι.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  6. Σε μπεν μαρί βάζουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να ρευστοποιηθεί.
  7. Γεμίζουμε τη βάση με την καραμέλα μας και από πάνω στρώνουμε μπανάνες που έχουμε κόψει σε ροδέλες.
  8. Βάζουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
  9. Μπορούμε είτε να την στρώσουμε με μαρίζ ή σπάτουλα πάνω από τις μπανάνες ή να γεμίσουμε ένα κορνέ και να φτιάξετε βουναλάκια όπως στη φωτογραφία.
  10. Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσουμε.

Είναι από τα πιο εύκολα και γευστικά γλυκά που υπάρχουν!
Εγώ για έξτρα γεύση ανακατεύω στη καραμέλα και δύο κουταλιές νουτέλα!
Δοκιμάστε το και σίγουρα θα το λατρέψετε!!!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.