ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 βιτάμ λιωμένο
- 400 γρ. φρυγανιά
- 400 γρ. άχνη
- 1 πακέτο μπισκότα Πτι -Μπερ σπασμένα σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια
- 3 φλυτζάνες καρύδια χοντροκομμένα
- 3 κουταλιές κακάο
- 1 1/2 φλυτζάνα γάλα
- 3/4 του κιλού κουβερτούρα
- 1 φλυτζανάκι σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη γαβάθα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα και το σπορέλαιο και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ενιαίο μείγμα.
- Κάνουμε 3 ρολά ή 4 μικρότερα και τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα.
- Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
- Λίγο πριν τα βγάλουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το σπορέλαιο.
- Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της.
- Κόβουμε τα ρολά μας σε φέτες και τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα.
- Απλώνουμε πάνω σε μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και είμαστε έτοιμοι να τις σερβίρουμε!
Πανεύκολο και πεντανόστιμο κέρασμα που θα κερδίσει ακόμη και αυτούς που δεν αγαπούν τις καριόκες!
Εγώ κάνω μισή δόση που μου βγάζει 40 μικρές καριόκες.
Καλή σας επιτυχία!!!