Τραχανότο με απάκι,σαφράν και κατσικίσιο τυρί

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 2-4 άτομα)

  • μισή συσκευασία απάκι ,κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ,ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο,ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη φλυτζάνα τραχανά (επιλέγετε εσείς αυτόν που σας αρέσει)
  • ζωμό κότας
  • σαφράν (προαιρετικά)
  • κατσικίσιο τυρί ή φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανός για πασπάλισμα και χρώμα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
  2. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το απάκι και το σκόρδο και σωτάρουμε λίγο ακόμη.
  3. Ρίχνουμε και τον τραχανά, ανακατεύουμε δυο -τρεις φορές και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό κότας(στον οποίο αν θέλουμε έχουμε διαλύσει το σαφράν), όπως στο ριζότο.
  4. Το τραχανότο γίνεται πιο γρήγορα οπότε δε θα χρειαστεί τόσο ζωμό όσο το ριζότο.
  5. Με το που γίνει μπορούμε να ρίξουμε μια κουταλιά βούτυρο,δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι, ρίχνουμε πιπεράκι και από επάνω τριμμένη φέτα ή κατσικίσο τυρί.

Μια εναλλακτική λύση για τον αγαπημένο τραχανά που έχει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις της Ελλάδας!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.