ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 2-4 άτομα)
- μισή συσκευασία απάκι ,κομμένο σε κυβάκια
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ,ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο,ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλη φλυτζάνα τραχανά (επιλέγετε εσείς αυτόν που σας αρέσει)
- ζωμό κότας
- σαφράν (προαιρετικά)
- κατσικίσιο τυρί ή φέτα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός για πασπάλισμα και χρώμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
- Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το απάκι και το σκόρδο και σωτάρουμε λίγο ακόμη.
- Ρίχνουμε και τον τραχανά, ανακατεύουμε δυο -τρεις φορές και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό κότας(στον οποίο αν θέλουμε έχουμε διαλύσει το σαφράν), όπως στο ριζότο.
- Το τραχανότο γίνεται πιο γρήγορα οπότε δε θα χρειαστεί τόσο ζωμό όσο το ριζότο.
- Με το που γίνει μπορούμε να ρίξουμε μια κουταλιά βούτυρο,δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι, ρίχνουμε πιπεράκι και από επάνω τριμμένη φέτα ή κατσικίσο τυρί.
Μια εναλλακτική λύση για τον αγαπημένο τραχανά που έχει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις της Ελλάδας!