ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

Λαχανάκια Βρυξελλών με δαμάσκηνο και μπέικον

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 
  • 12 λαχανάκια,πλυμένα και κομμένα στη μέση
  • 12 δαμάσκηνα αποξηραμένα,κομμένα στη μέση
  • 24 φέτες μπέικον
  • βαλσάμικο με μέλι
  • κρέμα βαλσάμικο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατίζουμε τα λαχανάκια.
  2. Παίρνουμε το μισό, το ενώνουμε με το μισό δαμάσκηνο και το τυλίγουμε με το μπέικον.
  3. Τα τοποθετούμε σε ταψί.
  4. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βαλσάμικο και τα ψήνουμε στους 160-170 Βαθμούς(ανάλογα με το πόσο δυνατά ψήνει ο φούρνος σας) μέχρι να πιάσει κρούστα το μπέικον.
  5. Σερβίρουμε σε πιατέλα ρίχνοντας από πάνω βαλσάμικο και κρέμα βαλσάμικου (και αν θέλετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι).
Είναι εντυπωσιακό πώς ένα τόσο καταφρονεμένο λαχανικό, με μισητή σε πολλούς γεύση, μπορεί να πάρει άλλη διάσταση και να αποτελέσει ένα υπέροχο ορεκτικό!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.