ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕΛΙΟΥ

Μπισκότα μελιού με γέμιση σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 250 γρ. μέλι
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 1 μεγάλη κουταλιά πραλίνα φουντουκιού
  • λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με το μέλι με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας στο ενδιάμεσο το χτύπημα.
  3. Σταματάμε το μίξερ,ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και σχετικά σφιχτό μείγμα.
  4. Σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρά στρόγγυλα μπισκότα είτε με το κορνέ είτε με κουτάλι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 12 λεπτά προσέχοντας μη σκουρύνουν γιατί θα σκληρύνουν.
  6. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί  με την πραλίνα.
  7. Μόλις κατεβάσουμε ρίχνουμε το βούτυρο και αν θέλουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  8. Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα τα γεμίζουμε με τη σοκολάτα μας.
  9. Αν θέλουμε μπορούμε να τα επικαλύψουμε και με το μείγμα σοκολάτας που ετοιμάσαμε και να τα πασπαλίσουμε με  ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Για επικάλυψη εγώ έλιωσα λευκή σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα.
Μπορείτε να τα γεμίσετε και με μαρμελάδα!
Είναι πεντανόστιμα και άκρως υγιεινά!!!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.