ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

Τορτίγιες με γαρίδες ,μάνγκο και τσίλι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 8 μεγάλες τορτίγιες
  • 16 μεγάλες γαρίδες φρέσκες( ή 1 πακέτο μικρές γαρίδες κατεψυγμένες)
  • 1 μάνγκο κομμένο σε κυβάκια
  • λίγο κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 5-6 ραπανάκια ψιλοκομμένα
  • 1-2 πιπεριές τσίλι (αν δεν βρείτε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αποξηραμένο καυτερό τσίλι)
  • 2 λάιμ (χυμός και ξύσμα)
  • ελαιόλαδο
  • λίγα φύλλα μέντας ή δυόσμου φρέσκου
  • σχοινόπρασο ή το πράσινο μέρος από φρέσκο κρεμμυδάκι
  • τζίντζερ
  • sweet chilly sauce
  • γιαούρτι στραγγιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη πολυμπάγκ.
  2. Μέσα ρίχνουμε αλάτι, λάδι, τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη, τζίντζερ, χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ και λίγη από την sweet chilly sauce και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 20 περίπου λεπτά.
  3. Σε τηγάνι αντικολλήτικο ή γκριλιέρα ψήνουμε τις γαρίδες.
  4. Σε multi χτυπάμε ελαιόλαδο,λάιμ χυμό και ξύσμα ,αλάτι και μέντα μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο υγρό και το ενσωματώνουμε σε στραγγιστό γιαούρτι (όπως κάνουμε για το τζατζίκι).
  5. Περνάμε τις τορτίγιες από αντικολλητικό και από τις 2 πλευρές για λίγα δευτερόλεπτα, για να ζεσταθούν,και ξεκινάμε το γέμισμα.
  6. Παίρνουμε μία τορτίγια και απλώνουμε επάνω της τη σος γιαουρτιού.
  7. Βάζουμε κινέζικο λάχανο, ραπανάκια, τις γαρίδες,το μάνγκο, το σχοινόπρασο και από πάνω ψιλοκομμένο τσίλι.
  8. Κλείνουμε την τορτίγια σε κύλινδρο(ή όποιο άλλο σχήμα θέλουμε) και απολαμβάνουμε!!!
Αν δεν αντέχετε τα καυτερά μη βάλετε τόση πιπεριά.
Επειδή όμως έχει το μάνγκο που γλυκίζει του ταιριάζει.
Μπορείτε επίσης να μην βάλετε γιαούρτι και απλά να περιχύσετε τις γαρίδες με το μείγμα από το multi.
Η επιλογή είναι δική σας!!!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.