ΠΕΪΝΙΡΛΙ

Πεϊνιρλί

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 φακελάκι ξηρή μαγιά (12 γρ.)
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 160- 180 ml νερό
  • 60 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε περίπου για 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί λεία και μαλακή ζύμη.
  2. Αν κολλάει ρίχνουμε λίγο αλεύρι παραπάνω.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και κουβερτούλα και αφήνουμε μία ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Αλευρώνουμε τον πάγο μας και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια (εγώ κάνω μικρά και μου βγαίνουν γύρω στα 12).
  5. Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε άλλη μισή ώρα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο 180 -200 Βαθμούς(ανάλογα με το πόσο δυνατά ψήνει).
  7. Πλάθουμε κάθε μπαλάκι και του δίνουμε το σχήμα της βαρκούλας που έχουν τα πεϊνιρλί.
  8. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα ,πάνω σε λαδόκολλα και γεμίζουμε με ό,τι τραβά η όρεξή μας.
  9. Εγώ ως βάση βάζω σάλτσα ντομάτας στην οποία έχω προσθέσει ελαιόλαδο,αλάτι και ρίγανη.
  10. Από πάνω βάζω cheddar , καπνιστή μπριζόλα, τριμμένη μοτσαρέλα και ντοματούλα.
  11. Μια άλλη εξαιρετική λύση είναι σάλτσα ντομάτας , σαλάμι αέρος , φέτα, ντομάτα ή πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα και ντοματίνια.
  12. Ψήνουμε για 10 λεπτά ή έως ότου  λιώσουν τα κασέρια και  ροδίσει η ζύμη.
Δε θέλει καθόλου κόπο , μόνο λίγο υπομονή μέχρι να πάρει το χρόνο της η ζύμη!
Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει,γεμίστε τα με ό,τι θέλετε και απολαύστε τα ζεστά ως πρωινό, απογευματινό και βραδινό!!!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.