cupcakes με μήλο, καρότο και πούδρα αμυγδάλου

Cupcakes με μήλο,καρότο και πούδρα αμυγδάλου

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 125 γρ. flora (ή και απλή μαργαρίνη) μαλακωμένη ,σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 μικρό μήλο
  • 1 καρότο
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας πούδρα αμυγδάλου (υπάρχει έτοιμη στα μάρκετ,αλλιώς στο multi χτυπάτε λευκά αμύγδαλα)
  • 3/4 κούπας γάλα
  • 1 κουταλάκι κανέλα (αν δεν την προτιμάτε,βάλτε βανίλια)
  • περίπου μισό πακέτο φαρίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για λίγα λεπτά τη μαργαρίνη και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,προσέχοντας να έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε  μέρος από το γάλα και ανακατεύουμε με μαρίζ.
  4. Συνεχίζουμε με  το μήλο και το καρότο , που έχουμε ψιλοκόψει στο multi, και την κανέλα.
  5. Στο μείγμα μας προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και λίγο ακόμη γάλα.
  6. Αφού ενσωματωθούν τα υλικά αυτά ξεκινάμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το υπόλοιπο γάλα.
  7. Θέλουμε μια ζύμη που να μην είναι ούτε πολύ υδαρής ούτε σφιχτή (γι αυτό και δε βάζω γραμμάρια στη φαρίνα,θα το δείτε στην πράξη ανάλογα με το μείγμα που θα προκύψει).
  8. Σε θήκες για cupcakes βάζουμε καραμελόχαρτα και τα γεμίζουμε με τη ζύμη.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 10-12 λεπτά (ή μέχρι να ρόδίσουν στην επιφάνεια και όταν βυθίσουμε οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή).

Για ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φαρίνα ολικής!
Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δώσουμε στα παιδιά μας φρούτα,λαχανικά και ξηρούς καρπούς!!!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.