ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- φακές που έχουν περισσέψει το μεσημέρι( ή μπορείτε να βράσετε λίγες μόνο για τη σαλάτα)
- 1 κονσέρβα καπνιστό τόνο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- πορτοκάλι σε φετάκια
- ελαιόλαδο
- βαλσάμικο με μέλι
- πολτός σκόρδου
- αλάτι ,πιπέρι
- κρέμα βαλσάμικου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Παίρνουμε τις φακές που μας έχουν περισσέψει,τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε πολύ καλά, αφαιρώντας δαφνόφυλλα ή τυχόν σκελίδες σκόρδου.
- Αφού στραγγίξουν τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αλατίζουμε ελαφρώς.
- Από πάνω βάζουμε τον τόνο (χωρίς το λάδι του),το κρεμμυδάκι και το πορτοκάλι.
- Σε ένα βαζάκι βάζουμε λάδι, βαλσάμικο, 1 κουταλιά πολτό σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε καλά μέχρι να πετύχουμε παχύρρευστη υφή.
- Περιχύνουμε το dressing μας πάνω από τη σαλάτα μας και ολοκληρώνουμε με κρέμα βαλσάμικου.
Αντί για τις απλές φακές μπορείτε να βάλετε τις κόκκινες που είναι πιο απαλές σε γεύση και αρκετά πιο εύπεπτες.
Είναι υπέροχος συνδυασμός όσο κι αν σας παραξενεύει…μια δοκιμή θα σας πείσει.