ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΡΚΟΥΚΛΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

Μεξικάνικες βαρκούλες με κιμά

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 πακέτο Stand’n’Stuff Mini Soft Flour Tortillas (περιέχει 12 κομμάτια)
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (μπορείτε και με αρνίσιο αν θέλετε πιο ιδιαίτερη γεύση
  • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
  • μισή κονσέρβα καλαμπόκι
  • 1 κρεμμύδι μικρό σε λεπτές φετούλες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • λίγη τσίλι πιπερίτσα κομμένη σε ροδέλες
  • κύμινο, σκόρδο σε σκόνη, κάρυ, πάπρικα καπνιστή,αλάτι (από 1 κουταλάκι)
  • έτοιμη σάλτσα για μεξικάνικο (μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ήπια ή πιο καυτή γεύση)
  • ελαιόλαδο
  • gouda ή cheddar τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
  2. Ρίχνουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη.
  4. Βάζουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, την τσίλι ανακατεύουμε 2-3 φορές και ρίχνουμε τη σάλτσα μας.
  5. Αφήνουμε να πάρουν λίγη βράση,δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Παίρνουμε τις «βαρκούλες» από τορτίγια και τις γεμίζουμε με το μείγμα μας.
  7. Τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα φούρνου ,ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο μας τυρί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνουν χρυσές οι τορτίγιες.
  8. Μπορούμε να τις πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ,αν σας αρέσει, κόλιανδρο.

Είναι πεντανόστιμο πιάτο και αξίζει να το κάνετε!!!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.