Προφιτερόλ με κρουασανάκια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 μεγάλο πακέτο κρουασανάκια εμπορίου γεμιστά με σοκολάτα (μπορείτε να πάρετε και ανάμεικτα,1 μικρό σακουλάκι με γεύση σαμπάνια ή μιλφέιγ και ένα με σοκολάτα)
  • φιλέ αμυγδάλου

Υλικά (για την άσπρη κρέμα)  

  • 5οο ml γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας corn flour
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα

Υλικά (για την κρέμα σοκολάτας)  

  • 700 ml γάλα
  • 6 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 5 κουταλιές της σούπας corn flour
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 100 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα την άσπρη κρέμα.
  2. Από το γάλα μας κρατάμε ένα μέρος σε μία γαβάθα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
  3. Στο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το corn flour και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
  4. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα μας στην κατσαρόλα ρίχνουμε το μείγμα μας με το corn flour και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να πήξει.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην ζεστή κρέμα τη λευκή σοκολάτα.
  6. Αφήνουμε να ένα λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  7. Βάζουμε στην επιφάνεια να εφάπτεται μεμβράνη και ξεκινάμε με τον ίδιο τρόπο την κρέμα σοκολάτας.
  8. Από το γάλα που έχουμε, κρατάμε πάλι στην άκρη μια ποσότητα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  9. Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το corn flour και το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα.
  10. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  11. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
  12. Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  13. Βάζουμε πάνω στην επιφάνειά της μεμβράνη και περιμένουμε να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

  1. Σε κουπάκια ή ποτήρια βάζουμε 1-2 κουταλιές από την άσπρη κρέμα.
  2. Από πάνω βάζουμε 2 κροασανάκια κομμένα στη μέση.
  3. Περιχύνουμε τα κρουασανάκια με λίγη ακόμη λευκή κρέμα.
  4. Προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας.
  5. Πασπαλίζουμε με φιλέ ή με τρούφα ή ό,τι άλλο θέλετε και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Μην σας τρομάζουν τα πολλά στάδια.
Η παρασκευή κάθε κρέμας θα σας πάρει γύρω στα 10 λεπτά.
Η κρέμα σοκολάτας μπορεί να σας φανεί πικρή αλλά έρχεται σε απόλυτη ισορροπία με την γλυκύτητα της λευκής κρέμας.
Αν παρόλα αυτά επιθυμείτε ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με σοκολάτα γάλακτος.
Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί το ότι δε θα έχετε να φτιάξετε τα σουδάκια που απαιτούνται για το προφιτερόλ!
Μην τσιγκουνευτείτε στο φιλέ αμυγδάλου, του ταιριάζει απόλυτα!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.