σιμιγδαλένιος χαλβάς

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 φλυτζάνα φυτίνη
  • 2 φλυτζάνες σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 φλυτζάνες νερό
  • 3 φλυτζάνες γάλα
  • 2,5 φλυτζάνες ζάχαρη
  • αμύγδαλα ασπρισμένα (τα πουλάν έτοιμα)
  • 3 κομμάτια γαρύφαλλο
  • 1 στικ κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά να βράσουν.
  2. Παράλληλα σε μια μεγάλη και ψηλή κατσαρόλα βάζουμε τη φυτίνη να κάψει.
  3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει (πόσο σκούρο θέλετε το χαλβά το αποφασίζετε εσείς).
  4. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
  5. Με πολύ μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι μας(αφού έχουμε βγάλει τα γαρύφαλλα και την κανέλα)και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  6. Το βάζουμε σε φόρμα, περιμένουμε να κρυώσει,ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Εάν νηστεύετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με νερό,αν και το αποτέλεσμα δε θα είναι τόσο γευστικό.
Με τη φυτίνη ο χαλβάς γίνεται λίγο πιο βαρύς, πιο μεστός στη γεύση.
Όσοι δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό το υλικό ,μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σπορέλαιο ή ελαιόλαδο.
Μήν παραλείψετε τα αμύγδαλα!Θα τον απογειώσουν!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.