Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 φλυτζάνα φυτίνη
  • 2 φλυτζάνες σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 φλυτζάνες νερό
  • 3 φλυτζάνες γάλα
  • 2,5 φλυτζάνες ζάχαρη
  • αμύγδαλα ασπρισμένα (θα τα βρείτε στα μάρκετ)
  • 3 κομμάτια γαρύφαλλο
  • 1 στικ κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά να βράσουν.
  2. Παράλληλα σε μια μεγάλη και ψηλή κατσαρόλα βάζουμε τη φυτίνη να κάψει.
  3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει (πόσο σκούρο θέλετε το χαλβά το αποφασίζετε εσείς).
  4. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
  5. Με πολύ μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι μας(αφού έχουμε βγάλει τα γαρύφαλλα και την κανέλα)και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  6. Το βάζουμε σε φόρμα, περιμένουμε να κρυώσει,ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Εάν νηστεύετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με νερό,αν και το αποτέλεσμα δε θα είναι τόσο γευστικό.
Με τη φυτίνη ο χαλβάς γίνεται λίγο πιο βαρύς, πιο μεστός στη γεύση.
Όσοι δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό το υλικό ,μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σπορέλαιο ή ελαιόλαδο.
Μήν παραλείψετε τα αμύγδαλα!Θα τον απογειώσουν!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.