ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 φλυτζάνα φυτίνη
- 2 φλυτζάνες σιμιγδάλι χοντρό
- 2 φλυτζάνες νερό
- 3 φλυτζάνες γάλα
- 2,5 φλυτζάνες ζάχαρη
- αμύγδαλα ασπρισμένα (θα τα βρείτε στα μάρκετ)
- 3 κομμάτια γαρύφαλλο
- 1 στικ κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά να βράσουν.
- Παράλληλα σε μια μεγάλη και ψηλή κατσαρόλα βάζουμε τη φυτίνη να κάψει.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει (πόσο σκούρο θέλετε το χαλβά το αποφασίζετε εσείς).
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
- Με πολύ μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι μας(αφού έχουμε βγάλει τα γαρύφαλλα και την κανέλα)και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Το βάζουμε σε φόρμα, περιμένουμε να κρυώσει,ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Εάν νηστεύετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με νερό,αν και το αποτέλεσμα δε θα είναι τόσο γευστικό.
Με τη φυτίνη ο χαλβάς γίνεται λίγο πιο βαρύς, πιο μεστός στη γεύση.
Όσοι δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό το υλικό ,μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σπορέλαιο ή ελαιόλαδο.
Μήν παραλείψετε τα αμύγδαλα!Θα τον απογειώσουν!