ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ

Στριφτάρια με κοτόπουλο που περίσσεψε

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 
  • κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα,ξεψαχνισμένο (εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε στήθος κοτόπουλο και να το βράσετε)
  • φύλλο σφολιάτας(αν δεν περίσσεψε πολύ ένα φύλλο είναι αρκετό)
  • σάλτσα ντομάτας
  • μπέικον σε κομματάκια
  • κασέρι που να λιώνει εύκολα (μοτσαρέλα, γκούντα ,γραβιέρα)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,ρίγανη
  • μισή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφήνουμε να ξεπαγώσει το φύλλο σφολιάτας και με λίγο αλεύρι και πλάστη το μεγαλώνουμε.
  2. Στη σάλτσα ντομάτας βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη και την απλώνουμε στη σφολιάτα.
  3. Από πάνω ρίχνουμε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο,το μπέικον , την πιπεριά και τέλος το κασέρι.
  4. Ρολάρουμε από τη μεγαλύτερη πλευρά και κόβουμε το ρολό κατά μήκος σε φετούλες.
  5. Τοποθετούμε τα στριφταράκια μας σε λαδόκολλα και αλείφουμε την επιφάνειά τους με αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα.
  6. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το κασέρι.
Αν σας αρέσει η έντονη γέυση του βασιλικού ,μπορείτε να βάλετε και μερικές κουταλιές πέστο στη γέμιση.
Μην πετάτε τίποτα!Όλα τα φαγητά μας μπορούν να μεταμορφωθούν σε κάτι άλλο εξίσου νόστιμο!!!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.