ΕΛΙΟΨΩΜΟ

Ελιόψωμο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 2 ελιόψωμα)

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • ελιές κομμένες στη μέση
  • 370 ml νερό χλιαρό
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • λίγο ψιλό σιμιγδάλι
  • λίγο αλεύρι για το πλάσιμο
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και το χλιαρό νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
  2. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζουμε το ζύμωμα ,ρίχνοντας κατά διαστήματα λίγο αλεύρι ,μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Όσο ζυμώνουμε φροντίζουμε να τεντώνουμε τη ζύμη (έτσι θα γίνει πιο ελαστική).
  4. Έπειτα από 10 λεπτά ζυμώματος ,τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπαλάκια και την ανοίγουμε,πιέζοντάς την ελαφρά με τα δάχτυλα, πάνω σε επιφάνεια με αλεύρι και σιμιγδάλι.
  6. Ανοίγουμε  κάθε κομμάτι ζύμης σε οβάλ σχήμα και το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Με έναν κόφτη πίτσας δημιουργούμε σχήματα που μοιάζουν με φύλλο.
  8. Τεντώνουμε απαλά τη ζύμη στο ταψί ,για να γίνει ορθογώνια και να ανοίξουν οι χαρακιές ,ώστε να φαίνεται κάθε ψωμί σαν φύλλο.
  9. Την αφήνουμε να φουσκώσει άλλα 30 λεπτά.
  10. Πριν το ψήσιμο μπήγουμε στα ψωμιά τις ελιές και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 -220 Βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει το ψωμί.

Τη διαδικασία του ζυμώματος μπορεί να την αναλάβει το μίξερ με τον γάντζο.
Μπορείτε, αν θέλετε ,να πασπαλίσετε και με λίγη ρίγανη τα ψωμιά πριν το ψήσιμο ,για πιο αρωματικό αποτέλεσμα.
Είναι πανεύκολο και εντυπωσιακότατο!!!
Δοκιμάστε το!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.