ΤΑΡΤΑ ΠΙΤΣΑ

Τάρτα -πίτσα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά για τη βάση
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο
  • 3 αβγά
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • αλάτι,πιπέρι
Υλικά για την επικάλυψη
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 10 ελιές χωρίς τον πυρήνα
  • φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές βαλσάμικο με μέλι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 Βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μαρίζ ή ξύλινη σπάτουλα το αλεύρι με το κασέρι, τα αβγά, το γιαούρτι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι ,μέχρι να γίνει σαν πηχτός χυλός.
  3. Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι ,στρώνουμε τον χυλό και τον ισιώνουμε με τη σπάτουλα.
  4. Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
  5. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε το βαλσάμικο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  6. Ρίχνουμε μέσα τα ντοματίνια,αλατίζουμε και ανακατεύουμε 1-2 φορές.
  7. Τα απλώνουμε πάνω από τη βάση της τάρτας, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ρίχνουμε τη φέτα και τις ελιές.
  8. Ψήνουμε την τάρτα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Η τάρτα τρώγεται ζεστή αλλά και την επόμενη μέρα είναι εξίσου νόστιμη.
Χρειάζεται μικρό ταψάκι.
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.