ΓΛΥΚΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ

Γλυκά κρουασανάκια με πραλίνα φουντουκιού

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • μισό ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 2,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • αλεύρι γενικής χρήσης, όσο σηκώσει μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
  • πραλίνα φουντουκιού
  • τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς
  • γάλα για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180- 200 Βαθμούς.
  2. Σε μια γαβάθα ρίχνουμε το λάδι, το γάλα, τη μαγιά , τη ζάχαρη , το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που είναι ελαστική και δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Σκεπάζουμε τη γαβάθα με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη 20 λεπτά να φουσκώσει.
  4. Χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα.
  5. Με τη ροδέλα πίτσας χωρίζουμε κάθε κύκλο σε 8  τρίγωνα (πρώτα κάνουμε σταυρό και μετά χωρίζουμε κάθε κομμάτι που προκύπτει στη μέση).
  6. Στο κέντρο της μεγάλης πλευράς βάζουμε μια κουταλιά πραλίνα φουντουκιού κι αν θέλουμε από πάνω λίγο τριμμένο μπισκότο ή ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.
  7. Ρολάρουμε προς την κορυφή του τριγώνου και διπλώνουμε λίγο τις άκρες δίνοντας το χαρακτηριστικό σχήμα του κρουασάν.
  8. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα σε λαδόκολλα ,τα αλείφουμε με γάλα ,τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Είναι πολύ αφράτα και πολύ εύκολα!!!
Αν θέλετε μπορείτε να τα γεμίσετε και με μαρμελάδα!!!
Καλή σας απόλαυση!!!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.