ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ,ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΓΑΛΟΤΥΡΙ

Ριζότο με σπαράγγια,προσούτο και γαλοτύρι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 φλυτζάνα ρύζι αρμπόριο για ριζότο
  • 12 πράσινα σπαράγγια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 1 ζωμό λαχανικών(καλύτερα αυτόν που διατηρείται στο ψυγείο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • νερό από τα σπαράγγια που βράσαμε
  • παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • γαλοτύρι για το σερβίρισμα
  • προσούτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε για 3-5 λεπτά τα σπαράγγια  μας(ανάλογα με το πόσο χοντρός είναι ο κορμός τους) , τα βγάζουμε από το νερό και τα πολτοποιούμε με λίγο λάδι και νερό στο multi.
  2. Κρατάμε μερικές κορυφές τους για το στόλισμα του πιάτου.
  3. Στο νερό που έβρασαν τα σπαράγγια διαλύουμε το ζωμό λαχανικών και το κρατάμε ζεστό.
  4. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και μόλις λιώσει σοτάρουμε το κρεμμύδι .
  5. Αφού γίνει διάφανο ρίχνουμε το ρύζι μας ,το ανακατεύουμε 4-5 φορές και ρίχνουμε και το σκόρδο.
  6. Σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  7. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό που έχουμε κρατήσει ανακατεύοντας διαρκώς.
  8. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ρίχνουμε τον πουρέ από τα σπαράγγια μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  9. Προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο και λίγη παρμεζάνα , ανακατεύουμε 2-3 φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  10. Σερβίρουμε ζεστό και το γαρνίρουμε με τις κορυφές από τα σπαράγγια που κρατήσαμε , προσούτο που το έχουμε περάσει από αντικολλητικό τηγάνι για να γίνει crispy, μια κουταλιά γαλοτύρι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Για πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα μπορείτε να ρίξετε από πάνω και λίγο ξύσμα λεμονιού!
Θα εκπλαγείτε από το πόσο νόστιμο είναι το αποτέλεσμα!!!
Καλή σας απόλαυση!!!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.