Κουλουράκια Σμυρνέικα

Κουλουράκια Σμυρνέικα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 
  • 160 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 115 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκος
  • 55 ml γάλα
  • 23 ml χυμός πορτοκάλι
  • 15 ml κονιάκ
  • 1/4 κουταλάκι baking powder
  • 1 βανίλια
  • 400 -500 γρ. αλεύρι μαλακό
Υλικά για επάλειψη
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Με τον αυγοδάρτη ή το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε τον κρόκο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, το baking powder, το γάλα, το χυμό και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή κι εύπλαστη ζύμη.
  6. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  7. Παίρνουμε κομματάκια ζύμης ,τα πλάθουμε κορδόνια και σχηματίζουμε σίγμα τελικό ενώνοντας τις άκρες.
  8. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα και τα αλείφουμε με αυγό που έχουμε έχουμε χτυπήσει με γάλα.
  9. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς( αν είναι δυνατός στους 170) μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Μπορείτε να τα αρωματίσετε και με σκόνη μαστίχα ,αν σας αρέσει.
Παραμένουν αφράτα για μεγάλο διάστημα αρκεί να τα έχετε κλεισμένα αεροστεγώς.
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.