Τσουρεκι εκμεκ

Τσουρέκι εκμέκ

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 8 -10 φέτες τσουρέκι
  • λίγο βούτυρο
  • 1 φακελάκι σαντιγί στιγμής
  • 200 ml γάλα
  • φιλέ αμυγδάλου

Υλικά (για το σιρόπι)

  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • λίγο χυμό λεμονιού

Υλικά (για την κρέμα)

  • 1 λίτρο γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεσαία αυγά
  • 100 γρ. corn flour
  • 1 βανίλια
  • 1 κομμάτι βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μεσαίου μεγέθους ταψί βάζουμε τις φέτες τσουρεκιού, αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει, και τις βάζουμε στο φούρνο για 10 -15 λεπτά ,στους 170 Βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  2. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και το σιρόπι μας.
  3. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά του σιροπιού και αφού αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά και αποσύρουμε.
  4. Με το που βγάλουμε το τσουρέκι από το φούρνο ρίχνουμε από πάνω του το σιρόπι.
  5. Μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι ετοιμάζουμε την κρέμα μας.
  6. Σε μια γαβάθα χτυπάμε τα αυγά με τη μισή ζάχαρη και το  corn flour και το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια τα βάζουμε σε κατσαρολάκι .
  7. Μόλις πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με το μείγμα αυγών, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα ξανά μέσα στην κατσαρόλα.
  8. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
  9. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ένα κομμάτι βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  10. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
  11. Μόλις κρυώσει την ρίχνουμε πάνω από το τσουρέκι.
  12. Χτυπάμε την έτοιμη σαντιγί με μια κούπα γάλα και ή την απλώνουμε με σπάτουλα πάνω από την κρέμα ή την βάζουμε σε κορνέ.
  13. Από πάνω ρίχνουμε φιλέ αμυγδάλου που έχουμε περάσει από αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα.
  14. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και ιδανικά το καταναλώνουμε την επόμενη μέρα.

Αν θέλετε να φύγετε από τα καθιερωμένα μπορείτε να βάλετε πάνω από το τσουρέκι φράουλες και από πάνω να ρίξετε την κρέμα.
Αν σας αρέσει το άρωμα της μαστίχας μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα σας με λίγη σκόνη μαστίχας.
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.