ΤΡΙΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ

Τρίχρωμη Τούρτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για το παντεσπάνι)
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ.φαρίνα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • 1 βανίλια
  • λίγο αλάτι
  • 2 ταψάκια αλουμινίου στρόγγυλα γύρω στα 20 εκ.
Υλικά (για την κρέμα)
  • 600 ml κρέμα γάλακτος από το ψυγείο
  • 300 γρ. κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • πολύχρωμη τρούφα
Υλικά (για το σιρόπι)
  •  1 κούπα γάλα
  • λίγο λικέρ μπανάνα ή κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα ταψάκια μας.
  3. Χωρίζουμε στη μέση το μείγμα μας ,ρίχνουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής-διαφορετικό για κάθε μείγμα- και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  4. Ψήνουμε τα παντεσπάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 – 25 λεπτά.
  5. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
  6. Ετοιμάζουμε την κρέμα.
  7. Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό (το εξάρτημα που χρησιμοποιούμε για τα κέικ) το τυρί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες , μέχρι να αφρατέψει.
  8. Βγάζουμε το φτερό και βάζουμε το εργαλείο για το χτύπημα της σαντιγί (σύρμα).
  9. Προσθέτουμε παγωμένη την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε αρχικά σε μεσαία ταχύτητα.
  10. Παίρνουμε με τη σπάτουλα τυχόν υλικό από τα τοιχώματα του κάδου και ανεβάζουμε ταχύτητα.
  11. Μόλις σφίξει το μείγμα ρίχνουμε μέσα χρωματιστά τρουφάκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να πάνε παντού.
  12. Καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα μας και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

  1. Παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι και το τοποθετούμε στη βάση της τουρτιέρας.
  2. Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι την σκληρή του επιφάνεια και το ραντίζουμε με το σιρόπι μας.
  3. Με σπάτουλα ή με σακούλα ζαχαροπλαστικής καλύπτουμε την επιφάνειά του με την κρέμα μας.
  4. Από πάνω από την κρέμα βάζουμε τον δεύτερο δίσκο.
  5. Τον ραντίζουμε με το σιρόπι και καλυπτουμε την επιφάνειά του αλλά και τα τοιχώματα της τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα.
  6. Μπορείτε να την στολίσετε και με φρέσκες φράουλες και έξτρα πολύχρωμα τρουφάκια!
Καλό θα είναι να την κάνετε από την προηγούμενη μέρα ή αν την καταναλώσετε απόγευμα, από το πρωί για να προλάβει να σταθεί η κρέμα.
Είναι τόσο εύκολη αλλά και τόσο ελαφριά και νόστιμη που σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά!
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.