Τρουφάκια με Oreo , τυρί κρέμα και μερέντα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 430 γρ. μπισκότα Oreo
  • 230 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • κροκάν φουντουκιού ή τριμμένο φουντούκι
  • 400 γρ λιωμένη κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα ή κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
  2. Σε μια γαβάθα ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα , το τυρί κρέμα, τη μερέντα και το φουντούκι και τα αναμειγνύουμε μέχρι να πετύχουμε ομοιομορφία.
  3. Βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει λίγο το μείγμα.
  4. Βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε μπαλάκια και βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
  5. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα της αρεσκείας μας και αφήνουμε να κρυώσει, όχι όμως να πήξει.
  6. Βουτάμε τα μπαλάκια στη σοκολάτα και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  7. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Αντί για σοκολάτα μπορούμε να τα ρολάρουμε σε κακάο.
Πριν τα φάτε, αφήστε τα λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει το εσωτερικό.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.