ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 430 γρ. μπισκότα Oreo
- 230 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κουταλιές της σούπας μερέντα
- κροκάν φουντουκιού ή τριμμένο φουντούκι
- 400 γρ λιωμένη κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα ή κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
- Σε μια γαβάθα ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα , το τυρί κρέμα, τη μερέντα και το φουντούκι και τα αναμειγνύουμε μέχρι να πετύχουμε ομοιομορφία.
- Βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει λίγο το μείγμα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε μπαλάκια και βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα της αρεσκείας μας και αφήνουμε να κρυώσει, όχι όμως να πήξει.
- Βουτάμε τα μπαλάκια στη σοκολάτα και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- Διατηρούμε στο ψυγείο.
Αντί για σοκολάτα μπορούμε να τα ρολάρουμε σε κακάο.
Πριν τα φάτε, αφήστε τα λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει το εσωτερικό.