Ραγού με παπαρδέλες

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 650 -700 γρ. μοσχάρι για τας κεμπαπ (κατά προτίμηση χωρίς λίπος)
  • 500 γρ. χοιρινό κρέας (κι αυτό κατα προτίμηση χωρίς λίπος)
  • 1 κουτάκι ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 ζωμό μανιταριών
  • λίγο κόκκινο κρασί ξηρό
  • πιπέρι, μπαχάρι(1-2 κόκκους) ,θυμάρι ,εστραγκόν
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • παπαρδέλλες ή μεγάλες πένες ή μεγάλα κοχύλια
  • τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παίρνουμε τα κρέατα και τα κόβουμε πολύ μικρά κομμάτια.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρέατα.
  3. Όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε το σκόρδο,τσιγαρίζουμε για λίγο ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το κουτάκι με τις ντομάτες.
  5. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον κύβο μανιταριών ,το αλάτι και τα μπαχαρικά μας και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας μας.
  6. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν τα πολλά υγρά , να μελώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα.
  7. Όταν είναι ετοιμο ή προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια της αρεσκείας μας ή σερβίρουμε  τα μακαρόνια σε πιάτο και από πάνω η σάλτσα.
  8. Ολοκληρώνουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Πραγματικά από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες που μπορείτε να γευτείτε!!!
Αξίζει να την εντάξετε στο Κυριακάτικο τραπέζι σας!
Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τον κύβο μανιταριών…θα απογειώσει τη γεύση!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.