Τορτίγιες με φάβα και καπνιστό τόνο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά για τη φάβα (για 6 μεγάλες τορτίγιες)

  • 150 γρ φάβα
  • 1 μικρή πατάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • λάιμ

Υλικά για τη γέμιση

  • 2 κονσέρβες τόνου καπνιστού
  • το πράσινο μέρος από 2 κρεμμυδάκια ,ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια( κυβάκια) ή τοματίνια ψιλοκομμένα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6 μεγάλες τορτίγιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αρχικά φτιάχνουμε τη φάβα γιατί τη θέλουμε κρύα όταν τη βάλουμε στην τορτίγια.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα, την πατάτα και το κρεμμύδι μαζί με νερό που να τα σκεπάζει και να τα ξεπερνά κατά ένα δάχτυλο.
  3. Ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται και βράζουμε γύρω στο μισάωρο.
  4. Αν δείτε ότι ελαττώνεται πολύ το νερό προσθέστε ελάχιστο.
  5. Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και με το ραβδομπλέντερ την κάνουμε αλοιφή (μπορείτε και στο μούλτι αλλά δεν ξέρω αν θα έχει τόσο βελούδινο αποτέλεσμα).
  6. Αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το χυμό από μισό λάιμ και ανακαταεύουμε καλά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και τότε ετοιμάζουμε τις τορτίγιες μας.
  8. Παίρνουμε την τορτίγια, την αλείφουμε με τη φάβα ,από πάνω καπνιστό τόνο, κρεμμυδάκι ,ντοματούλά και μαϊντανό και την κλείνουμε( είτε ως ρολό είτε ώς φάκελο).
Το μόνο χρονοβόρο στην όλη διαδικασία είναι η φάβα.
Μπορείτε όμως να κάνετε και παραπάνω και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για την καταναλώσετε την επόμενη μέρα ως σαλάτα.
Το λάιμ μπορείτε να μην το βάλετε στη φάβα αλλά να ρίξετε μερικές σταγόνες πάνω από τον τόνο.
Είναι πραγματικά πεντανόστιμη και με άκρως ελληνική γεύση!!!!
Καλή σας απόλαυση!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.