ΚΡΕΠΕΣ

Κρέπες

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 
  • 4 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/3 κούπες γάλα
  • 2/3 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 1/3 κούπες αλεύρι
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μεγάλη μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη.
  2. Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια και ,αφού ενσωματωθούν , τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Αφού διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι προσέχοντας να μην γίνουν σβόλοι.
  4. Στο τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο ,ανακατεύουμε και αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
  5. Σε μεγάλο τηγάνι ή κρεπιέρα βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο και ,αφού λιώσει, ρίχνουμε με μια κουτάλα τη ζύμη μας.
  6. Κουνάμε κυκλικά το τηγάνι για να απλωθεί παντού η ζύμη (αν έχουμε τα κατάλληλα εξαρτήματα για τις κρέπες θα γίνει ακόμη πιο εύκολα η δουλειά μας!).
  7. Όταν αρχίσει να ξεκολλάει ,γυρίζουμε με σπάτουλα από την άλλη μεριά.
  8. Γεμίζουμε με πραλίνα, μέλι, μαρμελάδα ή μπορούμε να τις απολαύσουμε και σκέτες γιατί είναι πεντανόστιμες!
Προσοχή! Η θερμοκρασία πρέπει να είναι σε μεσαία κλίμακα και όχι δυνατή.
Βγάζει περίπου 20 -25 κρέπες.
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.