1 συσκευασία πένες από ρεβύθια της Barilla (αν δεν σας αρέεσουν οι τόσο εξεζητημένες γεύσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλές πένες ή και τορτελίνια)
1 κεσεδάκι ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
3-4 τσίλι πιπερίτσες ψιλοκομμένες( και το μπούκοβο την ίδια δουλειά κάνει)
αλάτι
ελαιόλαδο
τριμμένη παρμεζάνα ή αν προτιμάτε μοτσαρέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα ντοματίνια μας στη μέση (ή στα 4 αν είναι πιο μεγάλα) και τα ρίχνουμε σε μια γαβάθα με τα υπόλοιπα υλικα (χωρίς το τυρί) και τα αφήνουμε μισή ωρίτσα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υλικά της γαβάθας ,τα γυρίζουμε με το κουτάλι 2-3 φορές και ρίχνουμε μέσα και τα βρασμένα ζυμαρικά μας.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας.
Αν βάλετε μοτσαρέλα, τη ρίχνετε λίγο πριν αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αν βάλετε παρμεζάνα ,τη ρίχνετε σε γενναία ποσότητα αφού σερβίρετε στο πιάτο.
Είναι ή πιο εύκολη μακαρονάδα με πολλά αρώματα.
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και φρέσκο βασιλικό στη μαρινάδα για πιο έντονο αποτέλεσμα.