ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Ντόνατς φούρνου

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 120 γρ. αλεύρι
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
  • 1 βανίλια
  • 85 ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά μας.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια το αυγό μας και σταδιακά το γάλα μας μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  4. Βάζουμε τη ζύμη μας σε κορνέ και γεμίζουμε 12 θήκες για ντόνατς (αφού πρώτα τις έχουμε βουτυρώσει).
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για περίπου 10 λεπτά
  6. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή τα ρολάρουμε σε άχνη ζάχαρη.
  7. Μπορείτε φυσικά να λιώσετε και σοκολάτα και να βουτήξετε την πάνω μεριά τους όταν θα έχουν κρυώσει.
Η γεύση είναι κάτι ανάμεσα σε ντόνατς και κεκάκι.
Είναι μια πιο υγιεινή προσέγγιση για τα αγαπημένα μας ντόνατς.
Αν δεν έχετε θήκες για ντόνατς, μπορείτε να γεμίσετε μέχρι τη μέση και φορμές για cupcakes,απλά θα βγουν συμπαγή, χωρίς την τρυπούλα στη μέση.
Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.