ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

Μουστοκούλουρα μαλακά

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 650- 700 γρ.)

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml πετιμέζι
  • 90 ml νερό
  • 50 ml γάλα ή χυμό πορτοκάλι ,αν νηστεύετε
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 25 ml κονιάκ
  • 5οο γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κουταλάκι baking powder
  • 1/2 – 1 κουταλάκι κανέλα (εμένα μου αρέσει πολύ το άρωμά της ,γι αυτό βάζω 1 κουταλάκι.)
  • 1/2 κουταλάκι γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι αμμωνία
  • 1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μεγάλη γαβάθα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο,το πετιμέζι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και το κονιάκ.
  2. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το baking powder, την κανέλα, το γαρίφαλο, την αμμωνία και τη σόδα ,τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στη γαβάθα μας.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 Βαθμούς.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά το αλέυρι και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια σφιχτή ζύμη.
  5. Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα στο σχήμα που θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση το ένα με το άλλο.
  6. Ψήνουμε για 15 -18 λεπτά το μέγιστο.
  7. Μην τα ξεροψήσετε για να διατηρηθούν μαλακά

Από τα πιο υγιεινά κουλουράκια που σε κερδίζουν τόσο με το άρωμα όσο και με τη γεύση!!!

Ιδανικά για βούτες σε γάλα και ελληνικό καφέ!

Διατηρούνται για πολύ καιρό κλεισμένα αεροστεγώς.

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.