cheesecake μερεντα

Cheesecake μερέντα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για τη βάση)

  • 250 γρ. μπισκότα βουτύρου ή τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μερέντα
  • 1 κουταλιά της σούπας φουντούκι ψημένο και χοντροαλεσμένο

Υλικά (για τη γέμιση)

  • 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. άχνη κοσκινισμένη
  • 400 γρ. μερέντα ή όποια άλλη πραλίνα προτιμάτε
  • 1 βανίλια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φουντούκια ψημένα και χοντροαλεσμένα (ή αν βρείτε έτοιμο κροκάν)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε μια γαβάθα μαζί με το αλεσμένο φουντούκι ,την μερέντα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Στρώνουμε τη βάση ενός μεσαίου σε μέγεθος τσέρκι και βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να παγώσει.
  3. Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια και δουλεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε και τη μερέντα και δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μαρίζ να πάνε παντού.
  6. Βάζουμε την κρέμα μας πάνω από τη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν την καταναλώσουμε.

Μια σοκολατένια εκδοχή του cheesecake που σίγουρα θα αγαπήσουν οι λάτρεις της σοκολάτας!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.