ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για τη βάση)
- 250 γρ. μπισκότα βουτύρου ή τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μερέντα
- 1 κουταλιά της σούπας φουντούκι ψημένο και χοντροαλεσμένο
Υλικά (για τη γέμιση)
- 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 60 γρ. άχνη κοσκινισμένη
- 400 γρ. μερέντα ή όποια άλλη πραλίνα προτιμάτε
- 1 βανίλια
- 2-3 κουταλιές της σούπας φουντούκια ψημένα και χοντροαλεσμένα (ή αν βρείτε έτοιμο κροκάν)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε μια γαβάθα μαζί με το αλεσμένο φουντούκι ,την μερέντα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε τη βάση ενός μεσαίου σε μέγεθος τσέρκι και βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να παγώσει.
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια και δουλεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε και τη μερέντα και δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μαρίζ να πάνε παντού.
- Βάζουμε την κρέμα μας πάνω από τη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν την καταναλώσουμε.
Μια σοκολατένια εκδοχή του cheesecake που σίγουρα θα αγαπήσουν οι λάτρεις της σοκολάτας!