ΒΑΤΟΣ ΑΧΝΙΣΤΟΣ

Βάτος αχνιστός

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 4-6 κομμάτια βάτου
  • 1 πιπεριά κατσίκι κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • λίγη καυτερή πιπερίτσα προαιρετικά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά.
  2. Προσέχουμε το νερό ίσα να καλύπτει τον βάτο.
  3. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου ,γυρίζοντας στο ενδιάμεσο τον βάτο και από την άλλη μεριά.
  4. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο για να εκμεταλλευτούμε το υπέροχο ζουμάκι του!

Αν σας αρέσει και η γεύση της μουστάρδας ,μπορείτε να ρίξετε και ένα κουταλάκι του γλυκου ήπια μουστάρδα.

Είναι εξαιρετικός τσιπουρομεζές!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.