ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Ρεβυθάδα φούρνου

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 1 φακελάκι ρεβύθια χοντρά
  • 1 κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κύβο knorr, ζωμό για όσπρια
  • 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • μισό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη( αν δεν έχετε, δεν υπάρχει πρόβλημα,μπορείτε να βάλετε μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πιο έντονο)
  • αλάτι, ρίγανη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  • ντομάτα σε φέτες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζετε τα ρεβύθια σε νερό με ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα,
  2. Την επόμενη μέρα ξεπλένετ πολύ καλά τα ρεβύθια και τα βάζετε για 20 λεπτά στη χύτρα να βράσουν.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 Βαθμούς και σε ταψί ή γάστρα βάζετε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι,  τον κύβο ,τα μπαχαρικά, αλάτι, μαϊντανό, ελαιόλαδο, 3/4 από το κουτί με το χυμό ντομάτας και νερό μέχρι να καλυφθούν τα ρεθύβια.
  4. Το φαγητό χρειάζεται γύρω στη 1- 1,5 ώρα για να πιεί τα υγρά του και να είναι έτοιμο.
  5. Μισή ώρα πριν το ολοκληρώσετε μπορείτε να απλώσετε στην επιφάνειά του φέτες ντομάτας.

Αυτό που του δίνει έξτρα νοστιμιά είναι ο συγκεκριμένος κύβος, γι αυτό μην τον παραλείψετε!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.