ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Σαλάτα με πλιγούρι και μαριναρισμένο κολοκυθάκι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1/2 κούπα πλιγούρι
  • 1-2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φετούλες ή κυβάκια
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • άνηθος
  • τζίντζερ σε σκόνη
  • κόλιανδρος σε σκόνη
  • σκόρδο σε σκόνη
  • κατίκι ή ανθότυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε το πλιγούρι ή το βάζουμε σε γαβάθα με βρασμένο νερό και σκεπαμένο με πετσέτα μέχρι να πιεί το νερό.
  2. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα κολοκυθάκια και τα σκεπάζουμε με ελαιόλαδο, το χυμό 1 λεμονιού (αν σας αρέσουν οι πιο όξινες γεύσεις βάλτε 1,5),λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και τα μπαχαρικά μας απο 1 κουταλάκι.
  3. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Σε γαβάθα ρίχνουμε το πλιγούρι ,τα κολοκυθάκια ,λίγο κατίκι ή ανθότυρο και περιχύνουμε με τα υγρά της μαρινάδας.

Εγώ στην σαλάτα είχα προσθέσει και κινόα και φαγόπυρο αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα.

Μπορείτε να προσθέσετε από πάνω και λίγο ξύσμα λεμονιού ακέρωτου.

Είναι superfood σαλάτα με ελάχιστες θερμίδες!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.