ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (260 γρ.)
- 2 αυγά
- 1 φλυτζάνα γάλα φρέσκο (240 ml)
- 1 φλυτζάνα νερό (240 ml)
- αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 ακόμη για το ψήσιμο
- 300 γρ φέτα θρυμματισμένη
- 6 κουταλιές κατίκι (προαιρετικά)
- λίγη ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 -220 βαθμούς(ανάλογα με το πόσο δυνατά ψήνει).
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια γαβάθα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, όσο αλάτι θέλουμε, το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός.
- Ρίχνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε ένα μεγάλο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Το βγάζουμε και το αλείφουμε με πινέλο μέχρι να βουτυρωθεί όλο το ταψί.
- Απλώνουμε μέσα στο ταψί τον χυλό και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα, το κατίκι και τη ρίγανη.
- Σκορπίζουμε από πάνω τη 1 κουταλιά βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
- Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
Η όλη προετοιμασία παίρνει μόνο 5 λεπτά!
Αξίζει να την κάνετε γιατί είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη (θυμίζει πίτσα).