Γρήγορη Τυρόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (260 γρ.)
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνα γάλα φρέσκο (240 ml)
  • 1 φλυτζάνα νερό (240 ml)
  • αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 ακόμη για το ψήσιμο
  • 300 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 6 κουταλιές κατίκι (προαιρετικά)
  • λίγη ρίγανη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 -220 βαθμούς(ανάλογα με το πόσο δυνατά ψήνει).
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια γαβάθα.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, όσο αλάτι θέλουμε, το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός.
  4. Ρίχνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε ένα μεγάλο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  5. Το βγάζουμε και το αλείφουμε με πινέλο μέχρι να βουτυρωθεί όλο το ταψί.
  6. Απλώνουμε μέσα στο ταψί τον χυλό και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα, το κατίκι και τη ρίγανη.
  7. Σκορπίζουμε από πάνω τη 1 κουταλιά βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
  8. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

Η όλη προετοιμασία παίρνει μόνο 5 λεπτά!

Αξίζει να την κάνετε γιατί είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη (θυμίζει πίτσα).

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.