ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Γρήγορη Τυρόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνα γάλα φρέσκο
  • 1 φλυτζάνα νερό
  • αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1 ακόμη για το ψήσιμο
  • 300 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 6 κουταλιές κατίκι (προαιρετικά)
  • λίγη ρίγανη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 -220 βαθμούς(ανάλογα με το πόσο δυνατά ψήνει).
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια γαβάθα.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, όσο αλάτι θέλουμε, το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός.
  4. Ρίχνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε ένα μεγάλο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  5. Το βγάζουμε και το αλείφουμε με πινέλο μέχρι να βουτυρωθεί όλο το ταψί.
  6. Απλώνουμε μέσα στο ταψί τον χυλό και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα, το κατίκι και τη ρίγανη.
  7. Σκορπίζουμε από πάνω τη 1 κουταλιά βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
  8. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

Η όλη προετοιμασία παίρνει μόνο 5 λεπτά!

Αξίζει να την κάνετε γιατί είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη (θυμίζει πίτσα).

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.