ΚΡΕΠΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Κρέπες σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 300 γρ γάλα φρέσκο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι,το κοσκινισμένο κακάο, το αλάτι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με αυγοδάρτη.
  2. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με καθαρή  πετσέτα και το αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο.
  5. Όταν λιώσει ,ρίχνουμε λίγο από το χυλό (είτε με φλιτζανάκι του καφέ είτε με κουτάλα) στο τηγάνι και το στριφογυρίζουμε γρήγορα,ώστε να απλωθεί ο χυλός σε όλη την επιφάνεια.
  6. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί από τη μία πλευρά και τη γυρίζουμε με σπάτουλα από την άλλη πλευρά.
  7. Μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά τη βάζουμε σε πιάτο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τον υπόλοιπο χυλό.
  8. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

Μπορείτε να τις γεμίσετε με πραλίνα φουντουκιού ή να λιώσετε σοκολάτα της αρεσκείας σας και να τη συνδυάσετε με μπισκότο ή φρούτα!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.