κολοκυθάκια γεμιστά με πλιγούρι,μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Κολοκυθάκια γεμιστά με πλιγούρι,μελιτζάνα και μοτσαρέλα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 4-5 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλυτζάνα πλιγούρι
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • βασιλικος φρέσκος
  • δυόσμος φρέσκος
  • 1 κουταλάκι δυόσμος ξερός
  • αλάτι ,πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια και τη βάζουμε σε νερό με αλάτι για μισή ώρα για να ξεπικρίσει.
  2. Ετοιμάζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση και με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα τους.
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και αφού πάρει λίγο χρώμα τη μελιτζάνα(που έχουμε ξεπλύνει και στραγγίσει).
  5. Αφού μαλακώσει η μελιτζάνα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο ,το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του και στη συνέχεια το πλιγούρι και τη μία ντομάτα κομμένη σε κυβάκια.
  6. Αλατίζουμε ,ρίχνουμε το πιπέρι και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα ,ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Λαδώνουμε και αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα ψήνουμε για 5 λεπτά στο γκριλ ή σε σχαροτήγανο(αν θέλετε περισσότερη υγρασία στα κολοκυθάκια ,παραλείπετε αυτό το βήμα).
  8. Τα βγάζουμε και τα γεμίζουμε με το μείγμα μας.
  9. Από πάνω βάζουμε τη μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια και καλύπτουμε με ντομάτα σε ροδέλες.
  10. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 Βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η ντομάτα και να λιώσει η μοτσαρέλα.

Είναι πολύ ελαφρύ και αρωματικό φαγητό και ταιριάζει με στραγγιστό γιαούρτι!

Αν νηστεύετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μοτσαρέλα με νηστίσιμο τυρί.

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.