ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

Τιραμισού

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • Περίπου 2 συσκευασίες σαβουαγιάρ (αναλογα με το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε)
  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2 πακέτα τυρί μασκαρπόνε
  • 150 γρ. άχνη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα σοκολάτας
  • κακάο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό ,τον καφέ, τη ζάχαρη και το κονιάκ, ανακατεύουμε και το αφηνουμε να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Όσο τα χτυπάμε βάζουμε την κρέμα γάλακτος για λίγο στην κατάψυξη.
  4. Αφού το μείγμα μας αφρατέψει, ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε λίγο ακόμη ,μέχρι να πάρουμε μια συμπαγή κρέμα.
  5. Παίρνουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε (εγώ χρησιμοποίησα τσέρκι και του έδωσα όψη τούρτας).
  6. Βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ στο «σιρόπι» μας για 3 δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε με την σκληρή όψη προς τα κάτω (η σκληρή όψη είναι αυτή που έχει ζάχαρη).
  7. Αφού καλύψουμε όλον τον πάτο ρίχνουμε τριμμένη σοκολάτα και από πάνω τη μισή κρέμα.
  8. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία :σαβουαγιάρ βουτηγμένα για λίγο στο σιρόπι, τριμμένη σοκολάτα και την υπόλοιπη κρέμα.
  9. Βαζουμε στο ψυγείο να σφίξει ,τουλάχιστον 3 ώρες και πασπαλίζουμε με κακάο την ώρα που θα το σερβίρουμε, όχι πιο μπροστά.

Διαφέρει από την αυθεντική τιραμισού γιατί η κρέμα δεν περιέχει αυγά.

Είναι πάρα πολύ εύκολο γλυκό με εξαιρετικά φίνα γεύση!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.