ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΨΙΧΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ,ΨΗΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Κριθαρότο ολικής με ψίχα μελιτζάνας, ψητά ντοματίνια και κατσικίσιο τυρί.

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 2-3 άτομα)

  • 1 φλιτζάνα κριθαράκι ολικής
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 ζωμός μανιταριών (αν δε βρείτε βάλτε κότας).
  • 3/4 φλιτζάνας λευκό κρασί
  • 1- 1,5 λίτρο βρασμένο νερό
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα (αλλιώς 2 μικρές)
  • 10-15 ντοματίνια
  • παρμεζάνα
  • κατσικίσιο τυρί
  • βασιλικός ψιλοκομμένος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τη μελιτζάνα μας ,την τρυπάμε εξωτερικά και την ψήνουμε στο γκριλ ,φροντίζοντας να τη γυρνάμε πλευρά.
  2. Αφού μαλακώσει ,την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Την ξεφλουδίζουμε ,με πιρούνι λιώνουμε την ψίχα, αλατίζουμε και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
  4. Στη συνέχεια παίρνουμε τα ντοματίνια, τα πλένουμε ,τα κόβουμε στη μέση ,τα βάζουμε σε ένα ταψί ,τα αλατίζουμε ,τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο και τα ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά.
  5. Σε βαθύ τηγάνι λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Ρίχνουμε το κριθαράκι μας και ανακατεύουμε για 2- 3 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τον κύβο  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να διαλύεται.
  8. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
  9. Προσθέτουμε 1 κουτάλα ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πιεί το κριθαράκι το νερό.
  10. Συνεχίζουμε μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι (γύρω στο 20λεπτο).
  11. Προς το τέλος, προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας και ανακατεύουμε καλά.
  12. Πριν αποσύρουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και λίγη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  13. Τελευταία ρίχνουμε τα ντοματίνια, ανακατεύουμε μια φορα και σερβίρουμε σε πιάτα.
  14. Πασπαλίζουμε το κριθαρότο μας με κατσικίσιο τυρί και ψιλοκομμένο βασιλικό, τρίβουμε και πιπέρι και απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστό!

Η μόνη δυσκολία του είναι ότι έχει 3 παρασκευές.

Αν οργανώσετε σωστά το χρόνο σας και βάλετε σε σειρά τα βήματα που σας δίνω θα δείτε ότι δεν είναι τίποτα.

Αξίζει να το κάνετε έστω μια φορά και αν δεν σας αρέσει το κριθαράκι μπορείτε να το κάνετε ριζότο ακολουθώντας τα ίδια βήματα!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.