ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ 2

Πατσαβουρόπιτα γλυκιά

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 6-10 φύλλα κρούστας
  • 3 αυγά μεσαία
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κάψουλες βανίλια (ή λίγο ξύσμα από πορτοκάλι)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με αέρα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά (να μήν το κάψουμε!)
  3. Ζαρώνουμε τα φύλλα και τα βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι ,30- 32 εκ.
  4. Τα χαρακώνουμε και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  5. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
  6. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά,τα γάλατα και τις βανίλιες ή το ξύσμα.
  7. Βγάζουμε προσεκτικα το ταψί από τον φούρνο.
  8. Περιχύνουμε τα ημιψημένα φύλλα με το γαλακτερό μείγμα.
  9. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 -20 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  10. Ιδανικά την σερβίρουμε ζεστή με αρκετή άχνη .

Είναι από τις πιο εύκολες γλυκιές πίτες και σε γεύση θυμίζει πολύ μπουγάτσα!!!

Καλή σας επιτυχία!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.