ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Ανάποδη μηλόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για ένα στρόγγυλο ταψί 24 cm)

  • 3- 5 μήλα (εξαρτάται από το μέγεθός τους)
  • 125 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνα ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζάνας γάλα
  • 1 βανίλια
  • περίπου μισό πακέτο φαρίνα
  • καστανή ζάχαρη
  • κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε τη βανίλια και λίγο από το γάλα.
  4. Συνεχίζουμε ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και γάλα μέχρι να πετύχουμε την υφή του κέικ.
  5. Καθαρίζουμε τα μήλα ,τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού(αν είναι αντικολλητικό δεν χρειάζεται  να το βουτυρώσουμε).
  6. Πασπαλίζουμε τα μήλα με καστανή ζάχαρη και κανέλα και από πάνω ρίχνουμε τη ζύμη μας.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για περίπου μισή ώρα(στο 20λεπτο βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι έχει ψηθεί,αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμη).
  8. Με το που το βγάλουμε από τον φούρνο περνάμε περιμετρικά με ένα μαχαιράκι τα τοιχώματα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ,χωρίς όμως να βγάλουμε το ταψί.
  9. Περιμένουμε γύρω στα 10 λεπτά και μετά αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί.
  10. Αν θέλετε πασπαλίζετε με έξτρα κανέλα.

Αν σας αρέσει πιο πλούσιο το γλυκό, μπορείτε να ζεστάνετε έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο και να το περιχύσετε πάνω από τη μηλόπιτα.

Είτε στην απλή της μορφή είτε στην πιο κολασμένη της ,είναι ένα υπέροχο φθινοπωρινό γλυκό!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.