ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Καρυδόπιτα με σος σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 κούπα καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • λίγη κανέλα

Υλικά για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό

Υλικά για τη σος σοκολάτας

  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 200 ml εβαπορέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κακάο,  την κανέλα και το baking, ανακατεύοντας απαλά.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 35- 40 λεπτά.
  5. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  6. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το σιρόπι και από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά.
  7. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  8. Με το που βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι επάνω της.
  9. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέτουμε σιγά σιγά το εβαπορέ.
  10. Στην αρχή το μείγμα θα μας φαίνεται περίεργο στην υφή αλλά μέχρι το τέλος της διαδικασίας θα έχει γίνει μια λεία σος.
  11. Περιχύνουμε την καρυδόπιτα με τη σος και απολαμβάνουμε.

Μπορείτε αντί για τα κλασικά τετράγωνα κομμάτια να κόψετε την καρυδόπιτα σε μικρά κυβάκια, να τα βάλετε σε ένα ποτήρι ή μπολ και να ρίξετε από πάνω τη σος ή ακόμη και να βάλετε μια μπάλα παγωτού.

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.