κουλουράκια πορτοκαλιού με αμμωνία

Κουλουράκια πορτοκαλιού

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 65 ml γάλα εβαπορέ
  • 30 ml χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
  • 1 βανίλια
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αυγό για άλειμμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
  2. Ανακατεύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού,προσεκτικά γιατί θα φουσκώσει.
  3. Ανακατεύουμε και την αμμωνία μέσα στο γάλα.
  4. Καθώς χτυπάμε ελαφρά,ρίχνουμε τα δύο μείγματα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο και προσθέτουμε τα αλεύρι με το ξύσμα.
  5. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια.
  6. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  7. Κάνουμε πλεξίδες ή όποιο άλλο σχήμα επιθυμούμε και αλείφουμε τα κουλουράκια μας με αυγό (αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με σουσάμι).
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς για 20 -25 λεπτά.

Είναι τα κλασικά κουλουράκια με την αμμωνία που όλοι λατρέψαμε ως παιδιά!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.