ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 65 ml γάλα εβαπορέ
- 30 ml χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
- 1 βανίλια
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αυγό για άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
- Ανακατεύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού,προσεκτικά γιατί θα φουσκώσει.
- Ανακατεύουμε και την αμμωνία μέσα στο γάλα.
- Καθώς χτυπάμε ελαφρά,ρίχνουμε τα δύο μείγματα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο και προσθέτουμε τα αλεύρι με το ξύσμα.
- Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Κάνουμε πλεξίδες ή όποιο άλλο σχήμα επιθυμούμε και αλείφουμε τα κουλουράκια μας με αυγό (αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με σουσάμι).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς για 20 -25 λεπτά.
Είναι τα κλασικά κουλουράκια με την αμμωνία που όλοι λατρέψαμε ως παιδιά!!!