ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 4- 6 άτομα)
- 1 φακελάκι ρεβύθια χοντρά
- 3/4 κιλού χοιρινό σε κομμάτια
- λίγο παραπάνω από μισό κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- μία μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- αλάτι
- δεντρολίβανο
- ελαιόλαδο
- νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό με ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα,
- Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε πολύ καλά τα ρεβύθια και τα βάζουμε για 20 λεπτά στη χύτρα να βράσουν.
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να θωρακιστεί.
- Αφού πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο,σοτάρουμε λίγο ακόμη και στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το αλάτι και τη πάπρικα και τέλος τα ρεβύθια.
- Ανακατεύουμε τα υλικά μας, τα αφήνουμε 1 λεπτάκι να πάρουν βράση και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε γάστρα.
- Προσθέτουμε νερό να καλυφθούν,περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -185 Βαθμούς για 1 – 1,5 ώρα.
- Κατά τη διάρκεια βλέπουμε αν χρειάζεται νερό και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται έξτρα αλάτι.
Αν έχετε παιδιά που δεν τρώνε όσπρια με αυτόν τον τρόπο μπορεί να τα πείσετε να τα δοκιμάσουν!
Το χοιρινό ταιριάζει εξαιρετικά με τα ρεβύθια, μη διστάσετε να το δοκιμάσετε!