Αλμυρά κρακεράκια με τσένταρ

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 60 γρ. τριμμένο τσένταρ
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια γαβάθα χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί, το βούτυρο και το αλάτι.
  2. Όταν αναμειχθούν προσθέτουμε το αλεύρι και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Παίρνουμε τη ζύμη και ή την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια ή παίρνουμε λίγη ποσότητα κάθε φορά και την ανοίγουμε με πλάστη.
  5. Αν τα θέλουμε τραγανά φροντίζουμε η ζύμη  να είναι λεπτή.
  6. Με μικρά κουπάτ την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια και με οδοντογλυφίδα κάνουμε τρυπούλες.
  7. Τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 13 λεπτά.

Θυμίζουν πάρα πολύ τα ανάλογα του εμπορίου μόνο που εδώ ξέρετε τι υλικά έχετε χρησιμοποιήσει!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.