ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 1,5 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/4 φλυτζάνα σπορέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • 250 γρ. χλιαρό νερό
  • 250 γρ. νερό βρύσης
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
  • σουσάμι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, το λάδι και το ταχίνι.
  2. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 15 λεπτά περίπου.
  3. Όταν έχουμε μια σφιχτή ζύμη σταματάμε το ζύμωμα.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίδιου μεγέθους μπαλάκια.
  5. Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό της βρύσης και διαλύουμε σε αυτό το μέλι και σε άλλο μπολ το σουσάμι.
  6. Λαδώνουμε 2 ταψιά ή λαμαρίνες.
  7. Κάθε μπαλάκι το πλάθουμε σε λεπτό κορδόνι .
  8. Ενώνουμε τις άκρες κάθε κορδονιού σχηματίζοντας ένα κουλούρι.
  9. Βουτάμε το κουλούρι πρώτα στο μπολ με το μέλι και μετά στο σουσάμι.
  10. Τα ακουμπάμε στη λαμαρίνα αφήνοντας μεταξύ τους μια απόσταση και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.

Μπορούμε αφού κρυώσουν τελείως να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη.

Τα βγάζουμε μια ώρα πριν τα φάμε και μπορουμε να τα ζεστάνουμε για λίγο στον φούρνο.

Ιδανικά για το κολατσιό των παιδιών και για όσους νηστεύουν!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.