ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 100 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 gr ζάχαρη
- 1 αυγό
- 280 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι baking powder
- λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- πολύχρωμα τρουφακια(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύουμε αλεύρι, αλάτι, βανίλια, baking σε μια γαβάθα.
- Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη (αν είναι αρκετά μαλακό το βούτυρο γίνεται και με αυγοδάρτη).
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μαλακή ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και τη βάζουμε σε 2 μπολ.
- Στο ένα μπολ ρίχνουμε κόκκινο χρώμα και στο άλλο πράσινο.
- Φοράμε γάντια μιας χρήσης και δουλεύουμε τα μείγματά μας μέχρι να χρωματιστούν πλήρως.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα .
- Σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με τον πλάστη τις ζύμες μας σε μακρόστενο φύλλο.
- Τοποθετούμε την πράσινη πάνω από την κόκκινη και τυλίγουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά της ζύμης.
- Κόβουμε τις άκρες και αν θέλουμε το ρολάρουμε πάνω σε πολύχρωμα τρουφάκια.
- Με μαχαίρι χωρίς δόντια κόβουμε φέτες και ,αν θέλουμε ,τις απλώνουμε λίγο με τον πάτο ποτηριού ή με πλάστη.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα με κάποια απόσταση μεταξύ τους σε λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 Βαθμούς και ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Είναι ιδιαίτερα θεαματικά και θα στολίσουν υπέροχα το σπίτι σας τις ημέρες των Χριστουγέννων( αν φυσικά δε φαγωθούν αμέσως γιατί είναι πεντανόστιμα!!!)
Μπορείτε να τα χρωματίσετε και με άλλα χρώματα και να τα χρησιμόποιήσετε ως κεράσματα σε παιδικά πάρτυ!