Σαλάτα με ψητή κολοκύθα,μπαλάκια τυριού και προσούτο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 σακουλάκι  πράσινη σαλάτα ανάμεικτη
  • λίγη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
  • φέτα μαλακή
  • κατίκι Δομοκού
  • προσούτο
  • Φυστίκια Αιγίνης χωρίς αλάτι
  • κρουτόν
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά πολτό σκόρδου (αν δεν έχετε βάλτε σκόνη)
  • ξύδι μπαλσάμικο με μέλι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα ήπια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καμία ώρα πιο μπροστά παίρνουμε τα κυβάκια κολοκύθας ,τα βάζουμε σε ταψάκι, τα αλατίζουμε και βάζουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το μείγμα μαλακής φέτα με κατίκι.
  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε μαλακή φέτα με κατίκι και λίγο ελαιόλαδο και θυμάρι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  5. Σε ένα γουδί ή στο multi χοντροκόβουμε την ψίχα από τα φυστίκια Αιγίνης.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα μας.
  7. Από πάνω ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας, προσούτο , κρουτόν και μπαλάκια τυριού που έχουμε ρολάρει πάνω στο φυστίκι Αιγίνης..
  8. Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο (κοντα στις 3 κουταλιές), το σκόρδο ,το μπαλσάμικο (κοντά στις 2 κουταλιές), τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  9. Δοκιμάζουμε να δούμε την οξύτητα και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη μπαλσάμικο.
  10. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και αν θέλουμε μπορούμε ως τελευταία πινελιά να ρίξουμε λίγη κρέμα μπαλσάμικου.

 

Χρειάζεται λίγη δουλίτσα αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.