ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 σακουλάκι πράσινη σαλάτα ανάμεικτη
- λίγη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
- φέτα μαλακή
- κατίκι Δομοκού
- προσούτο
- Φυστίκια Αιγίνης χωρίς αλάτι
- κρουτόν
- ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά πολτό σκόρδου (αν δεν έχετε βάλτε σκόνη)
- ξύδι μπαλσάμικο με μέλι
- 1 κουταλάκι μουστάρδα ήπια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καμία ώρα πιο μπροστά παίρνουμε τα κυβάκια κολοκύθας ,τα βάζουμε σε ταψάκι, τα αλατίζουμε και βάζουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το μείγμα μαλακής φέτα με κατίκι.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε μαλακή φέτα με κατίκι και λίγο ελαιόλαδο και θυμάρι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Σε ένα γουδί ή στο multi χοντροκόβουμε την ψίχα από τα φυστίκια Αιγίνης.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα μας.
- Από πάνω ρίχνουμε τους κύβους κολοκύθας, προσούτο , κρουτόν και μπαλάκια τυριού που έχουμε ρολάρει πάνω στο φυστίκι Αιγίνης..
- Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο (κοντα στις 3 κουταλιές), το σκόρδο ,το μπαλσάμικο (κοντά στις 2 κουταλιές), τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακινούμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Δοκιμάζουμε να δούμε την οξύτητα και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη μπαλσάμικο.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και αν θέλουμε μπορούμε ως τελευταία πινελιά να ρίξουμε λίγη κρέμα μπαλσάμικου.
Χρειάζεται λίγη δουλίτσα αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!!!